ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Πανεύκολο, λαχταριστό παγωτό φράουλα με μόνο βοήθημα το blender σας!

Θέλετε κάτι ελαφρύ και πραγματικά δροσιστικό που θα κάνει τα καλοκαιρινά βράδια στο σπίτι πιο διασκεδαστικά; Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία συνταγή που όλα της τα βήματα είναι εύκολα, γρήγορα και «υγιεινά». Αρκεί να έχετε μπόλικες φράουλες στο ψυγείο σας και λίγο ινδοκάρυδο για να πασπαλίσετε πάνω στην κάθε μπάλα.

Μπάλες: 10

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Ώρες που πρέπει να παραμείνει στην κατάψυξη: Τουλάχιστον 8

Διατηρείται για 7 ημέρες

Υλικά

  • 1 μέτρια μπανάνα, σε φέτες
  • 100 γρ. ωμά κάσιους
  • καυτό νερό (για τα κάσιους)
  • 400 ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. φρέσκες φράουλες σε κομματάκια
  • 110 γρ. maple syrup ή μέλι
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.σ. βότκα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μπανάνα στην κατάψυξη για δύο ώρες.
  • Βάζουμε τα κάσιους σε καυτό νερό για μισή ώρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν
  • Προσθέτουμε στο blender το γάλα καρύδας και τα κάσιους
  • Προσθέτουμε στο πολτοποιημένο μείγμα τις φράουλες το maple syrup, την μπανάνα, την βανίλια και την βότκα και αλέθουμε για αρκετή ώρα
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα και κλείνουμε με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο. Τέλος το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.

Απολαύστε το στον καναπέ ή στο μπαλκόνι σας!